Share This:

Meslek Hukuku Paneli

Sn. Yüksel Yüksel

Sn. Yüksel Yüksel

20 Mayıs 2013 tarihinde odamız İstanbul Şubesi ve Orman Fakültesi işbirliği ile organize edilen “Meslek Hukuku” Panelinin 2.’si fakülte öğrenci ve öğretim üyelerinin geniş katılımı ile gerçekleşmiştir. Yeni mezun olacak gençlerin sektörde karşılaşacakları konular ve kendilerini nasıl yetiştirecekleri konularında bilgilerin aktarıldığı panel Orman Fakültesi konferans salonunda yapılmıştır.
Panelin açılışında OMO İstanbul Şube başkanı Orman Mühendisi Sn. Yüksel Yüksel sektörün gelişimi ve odamızın yeni mezun meslektaşlarımıza verdiği önemden bahsederek, mesleğe yeni başlayacak öğrencilerin sektörde nelere dikkat etmeleri gerektiği ve kendilerini hangi yönlerde geliştirmeleri. Ayrıca fakülteden mezun olduktan sonrada kendilerini geliştirmeye sürekli devam etmelerinin gerekliliğine vurgu yapmıştır.

Panelistler

Panelistler

Yüksel Beyin açılış konuşmasından sonra Orman Mühendisi Sn. Ali Sukas’ın yönettiği panelin ilk konuşmacısı Orman Fakültesi Çevre ve Orman Hukuku AB. Öğretim üyesi Sn. Yrd.Doç.Dr. O.Devrim Elvan kürsüye gelerek 5531 sayılı yetki kanunu bağlamında mühendislerin fakülteden mezun olduktan sonraki yükümlülükleri ve kanun kapsamını detaylandırdı.
İkinci konuşmacı öğrenciler adına Orman Fakültesinde yüksek lisans öğrencisi Orman Mühendisi Sn. Nilay Tulukçu kürsüye gelerek öğrencilerin mezun olduktan sonra odaya kayıt işlemleri ve serbest meslek mensupluğu ile ilgili işleyişi anlatan ve görsel anlamda zengin sunumunu izleyicilere aktarmıştır.
Üçüncü konuşmacı sektörde serbest ormancılık bürosu olan Orman mühendisi Sn. Hüseyin Yıldızbaş büroların işleyişi ve sektördeki iş potansiyeline değinmiş. Konuyu çeşitli örnekler ile detaylandırarak çalışma koşulları ve mevcut durumda serbest ormancılık bürolarının yaptığı işlerin neler olduğu ve bu işler ile ilgili kapsamlı açıklamalarda bulunmuştur.

Dr. Sabit Tunçel

Dr. Sabit Tunçel

Panelin son konuşmacısı olarak yine sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Ağaçişleri Endüstri Yük. Mühendisi Sn. Sabit Tunçel kısaca kendisini tanıttıktan sonra orman ürünleri sanayinin bugünkü durumunu rakamlar ile açıklamış. Mezun olan öğrencilerin nasıl bir sektöre hizmet edecekleri açıklamıştır. Bunların yanı sıra işletmelerin durumuna kısaca değindikten sonra sanayicilerin mühendislerden beklentilerine değinmiştir. En önemli nokta ise iş hayatına yeni başlayacak olan mühendis adaylarının bir iş yerinde neler yapmaları gerektiği ve kendilerini hangi konularda geliştirmeleri hususunda bilgi ve tecrübelerini aktarmıştır.
Panelin sonunda öğrencilerden gelen sorular panelistler tarafından cevaplandıktan sonra Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Arc-Gis ve GPS eğitimlerini alan öğrencilere sertifikaları oda yönetimi tarafından kendilerine taktim edilmiştir.

Panelistler Soruları Yanıtlıyor

Panelistler Soruları Yanıtlıyor

Panelin kapanışından sonra tüm katılımcılar ve öğrenciler ile birlikte Belgrat ormanlarında piknik yapılmıştır. Piknik boyunca sektörden katılımcılar ile karşılıklı sohbetler ile daha yakından tanışmaları sağlanmıştır.
Bu organizasyonda emeği geçen oda yönetimi, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür ederiz. Öğrenciler açısından faydalı olan bu etkinliğin süreklilik kazanması meslektaşların yeni mezunları tanıması ve öğrencilerimizin de meslek büyükleri ile fikir alış verişinde bulunması her iki taraf içinde çok faydalı olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir