Share This:

Düzce Üniversitesi 2. Kariyer Günleri

Salondan Genel Görünüm

Salondan Genel Görünüm

27-28.Mart.2014 tarihlerinde Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği öğrenci topluluğu tarafından 2.’si organize edilen Kariyer Günlerinde 1. Gün Sancaklı Mobilya AŞ’den Mesut Sancaklı, Arın Orman Ürünlerinden A.Muhlis Doğan ve Divapan Entegre AŞ’den Hakan Zengin konuşmacı olarak katılmışlardır. Her üç konuşmacıda öğrencilere ileriki yaşamlarında yapacakları kariyer planları ile ilgili tespit ve önerilerini detaylıca aktarmış ve öğrencilerden gelen sorulara zamanın el verdiği ölçüde yanıtlamışlardır.
Organizasyonun 2. Gününde ise özel sektörde uzun yıllar emek vermiş ve halen daha çalışmaya devam eden Dr. Sabit Tunçel öncelikle öğrencilere nasıl bir sektöre girecekleri konusunda bilgi verdikten sonra,

Dr.Sabit Tunçel

Dr.Sabit Tunçel

sektördeki teknolojik gelişmelerden etraflıca bahsetmiş. Mühendis olarak bu gelişime nasıl ayak uydurulacağına değindiği gibi, sektörde teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin nitelikli insan gücüne her zaman gereksinim olduğu vurgusunu yapmıştır. Yoğun olarak işletmelerin verimli çalışması için neler yapılması gerektiğinin üzerinde duran Sn. Tunçel aynı zamanda verimliliğe olumsuz etki eden kayıp zaman ve süreç çalışmalarından bahsetmiş ve bu konuda basit bir uygulamayı öğrenciler ile birlikte yapmıştır. Orka Banyo firmasından Tolga Sezgin ise eğitim hayatından kısaca bahsettikten sonra iş tecrübeleri hakkında kısa bilgiler vermiş ve öğrencilerden gelecek soruları yanıtlamak arzusunda olduğunu özel olarak bir hazırlık yapmadığını ifade etmiştir. Mobsar Mobilya’dan katılan Baki Özçelik ise kendisini tanıttıktan sonra firmalarda yaşadığı olaylardan örnekler vererek öğrencilerin kendilerini mesleğe nasıl hazırlamaları gerektiği ve hangi konulara daha büyük önem vermeleri gerektiğine vurgu yapmış.

Konuşmacılar

Konuşmacılar

Bu arada yabancı dil ve autocad gibi temel bilgi ve becerileri üniversite hayatında kazanmaları gerektiğini, iş hayatına girince bu tür konulara çok fazla zaman ayıramayacaklarını vurgulamıştır.

Konuşmaların sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlanmış ve 5531 sayılı Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği yetki yasası hakkında da Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi olarak bilgilendirme yapmıştır.
Oturum sonunda organizasyon tarafından konuşmacılara birer teşekkür plaketi verilmiştir.

Plaket Taktimi

Plaket Taktimi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir